Van KÉPünk hozzá!

Képek a tavalyi vetélkedőről itt.


2016. május 28-án, szombaton délelőtt 9 órától a Szempont Fotókör játékos vetélkedőt rendez családoknak, baráti társaságoknak a képek világáról és a világ képeiről. A játékhoz nem szükséges semmilyen fotós ismeret, a minden emberben meglévő képességekre épül.

A játék szabályai:

1. A résztvevők 2 vagy 3 fős csapatokban indulhatnak, csapatot két 18 év feletti személy vagy egy 18 év feletti személy és két 10 év feletti gyerek alkothat. A csapatok pontszerzését segítheti egy 10 év alatti gyerek is, aki a kifestők használatával további többletpontokat szerezhet.
2. A csapatok előzetesen is regisztrálhatják magukat a gyöngyösi Városi Könyvtárban telefonon vagy személyesen. A csapatok száma max. 20 lehet.
3. A játék elején minden csapat kap egy feladatlapot, melyen szerepelnek a csapat és az állomás nevek, ezen lesznek nyilvántartva az elért pontok.
4. A verseny állomásos rendszerben zajlik, minden állomáson az állomásvezető ismerteti az adott feladatot és a kapható pontszámot. A versenyzők az állomásokon lévő vagy összeállított vagy összeállítandó képek kapcsán kapják meg feladataikat, melyekre pontokat kapnak, a kapott pontszám mennyiségét az állomásvezető igazolja.
5. Az állomások sorrendje tetszőleges.
6. A játék végén a versenyiroda által igazolt összpontszám nyereményekre váltható egy licitálás keretében .
7 A nyeremények listája a helyszínen nyilvános.
8. A játékban indulók a helyszíni regisztrálással elfogadják a játék szabályait, vitás esetekben a versenyiroda döntése megfellebbezhetetlen.

A játékon már a helyszíni jelentkezéskor 3x10 pontot lehet szerezni a licitálásra, ha helyesen válaszol a csapat az alábbi kérdésekre:

1. Mi az érzékenység mértékegysége a fényképezésben?
2. Ki az a magyar fotós, aki Hollywood legtöbb hírességét fotózta és ebben az évben hunyt el 92 éves korában?
3. Hogyan lehet sötétben, vaku nélkül jól exponált, éles képet készíteni?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése