2012. május 6., vasárnap

Kerekes István élménybeszámolója

Április 27-én Kerekes István FIAP/g minősítésű fotográfus volt a vendégünk. Mint megtudtuk, ő sem fényképezőgéppel a kezében született, még a családjában sem volt senki hasonszőrű. A marosvásárhelyi évek alatt viszont sok olyan ismeretséget szerzett, ami a későbbiekben sokat tudott segíteni téma vagy kapcsolattartó szempontjából. Ő is természetfotókkal kezdte, melyekből egy nagyszerű portfóliót mutatott be. Később kezdte érdekelni a dokumentarista fotózás, az emberek, a portré műfaj. Szereti a képeit a helyszínen úgy rendezni, hogy ne kelljen már utólag hozzányúlni, de a pályázatok kapcsán az utólagos képfeldolgozás is elfogadott és ismert számára.
Sok díjat nyert képéről, a Jelenáról mesélte el, hogy milyen sokat köszönhet barátjának, aki felhívta a figyelmét arra a házra, ahol ez a kislány lakott. Ennek a máramarosi ukrán közösségnek a megismerését nagy szerencséjének tartja.
Megbízásból járt Indiában is, az itt készült képriportja a Földgömb rövidesen megjelenő számában fog megjelenni. A bemutatott fotók olyan eldugott helyeken készültek, ahol sokszor nem is láttak még fehér embert. A Gangeszben való közös fürdés, az állatvásár, a kasztban élés mindennapi gyakorlata, a sikátorokban való kóborlás tapasztalatai felejthetetlen élményt jelentettek számára.
Jelenleg testnevelő tanárként dolgozik, fotóit szabadidejében készíti és a külföldi pályázatokra 2007 óta küldi a képeit.

Weblapja



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése