2014. március 11., kedd

Téltemetés

Március első hétvégéjén Noszvajon jártunk, ahol téltemetésre invitálták a látogatókat. Amikor megérkeztünk (Balla Irén, Kovách Árpád a családjával, Cseh Balázs és jómagam) még csak az előkészületek folytak, ezért meglátogattuk az ott "Pocem"-nek nevezett barlanglakásokat.
Ezek a tufából készült lakóterek ma már egy szobrász alkotótelep (Farkaskő Barlangok Alkotótelep) kezelésében vannak, akik alkotói elképzelésüknek megfelelően bővítik a helyiségeket és helyeznek el benne alkotásokat. Érdekes és a fénybeszűrődések miatt vizuálisan is izgalmas látványban volt részünk.

A fotókat Cseh Balázs és Füleki László készítette.





 







A barlangok után visszasétáltunk az iskolához, ahová Budai Józsi és felesége is megérkezett.



Egy dobos csapat (Csakragenerátor Dobkör) vezérletével indultunk az Imány-hegy alja felé. Mindenki  gyertyát kapott (aki kért...), álarcot tett és a telet jelképező figura is velünk tartott.






A hegy lábánál aztán tüzet gyújtottak, majd mágikus varázsszavak kiabálása közben kergettük el a telet és a kiszebábu is a lángok martaléka lett. Aki közben megéhezett, megkóstolhatta a helyi mackot és túrófánkot, de szilvalekvárt is hazavihetett...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése