2014. október 21., kedd

Tehetségeink 2014



Harmadik éve, Kalácsi René kezdeményezésére és szervezésében minden ősszel olyan fotósok mutatkoznak be Gyöngyösön, akik még  nem a nagyközönségnek alkotnak, de valami hajtja őket, hogy olyan  fényképet készítsenek, ami előtt megállnak az emberek...
Ebben az évben október 13-án Balla Irén, Cseh Krisztina, Hegedűs Flóra és Vraskó Tímea képei kerültek fel a Művelődési Központ falára azzal a nem titkolt céllal, hogy figyeljünk oda rájuk.

Kalácsi René mondta a megnyitóban:

Négy nő, négy világ. Eltérő a habitusuk, eltérő az érdeklődési körük, eltérő a szociális indíttatásuk, eltérő a koruk, a világlátásuk, az élettapasztalatuk. Így szerencsére nem lett egyfajta versengés a képek között, inkább egymás világképét színesítik, kiegészítik a fotók. Amit az egyik alkotó jobban tud, jobban érez, szebben lát, azt az mutatja be, míg a világ másik szeletét, melyet az előbbi fotósunk talán le sem kattintana, azt épp a másik tárja elénk a maga látásmódján keresztül szűrve.

   
A képen Cseh Krisztina, Balla Irén, Hegedűs Flóra

Füleki László üdvözlő szavaiból:



...szeretném, ha önök értékelnék az itt kiállítók bátorságát és elhivatottságát abban, hogy hozzátegyenek magukból ehhez a világhoz. Hogy saját magukat ösztönözve, adott esetben akár saját maguk kárán próbálják kifejezni, kiadni magukból azt, ami belülről feszíti őket. Hogy nem elviselni akarják azt, ami van, hanem megérteni, megmutatni, hozzátenni, továbbgondolni azt a látványt, amit mindannyian látunk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése