2016. április 11., hétfő

Kalácsi René kiállítása


Részlet Vincze Péter blogjáról (http://travelvinpet.blogspot.hu/2012/04/barcelonai-elmenyek.html)

Barcelona, Spanyolország második legnagyobb városa, Katalónia fővárosa, s örök riválisa a spanyol főváros Madridnak. Lakossága meghaladja a 3 millió főt.
Itt van a katalán kormány székhelye és a város mindig is a katalán önállósulási törekvések jelképe volt. A középkorban a Földközi tenger fővárosa volt.


A gyarmati idők gazdagságát a díszes paloták és más épületek, valamint a templomokban felhalmozott kincsek testesítik meg.
1992-ben itt rendezték az olimpiát, a Montjuic hegyen.
Barcelona modern város, a korszerű várostervezés egyik legjobb példája. 
Nevezetességeit, Gaudí gyakran meghökkentő, a szokásos építészeti konvencióktól teljes mértékben eltérő alkotásai jellemzik.
De a város modernizmusa nem merül ki az épületeiben: az utcai lámpák, az erkélyek, és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősíti. Tágas sugárutak, a napsütötte terekbe torkolló sikátorok útvesztői, és a kedves, vidám katalán emberek, ez mind Barcelona.
 Kalácsi René kiállításán ez a város elevenedett meg Dala László hozzáértő köszöntése, Fodor Bálint klarinét és Kiss Norisz zongorajátéka mellett. Csodálatos épületek, nagyszerű belsők, izgalmas részletek jelentek meg a fotókon finom sütemények kínálkozó sora előtt...
Gratulálunk az alkotónak!


  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése