2024. január 8., hétfő

Utófeldolgozási fogások

 

2024 első összejövetelén az elkövetkező kiállításunk aktuális feladatait beszéltük át (nagyfelbontású képek elküldése, képaláírások, ismertető megírása).

Ezután Mádi József tagunk mutatta meg a képkidolgozás általa alkalmazott munkamenetét, ami  a Breeze Browser és a Photoshop használatán alapszik. 
Az elsődleges képválogatás után külön mappában gyűjti a szerkesztendő fájlokat, majd fájlonként állítja be szükség szerint a fehér ill. fekete pontokat, a kontrasztot. Bizonyos képeknél jól használható a PS előzményecset gombja, ha valamilyen hatást (pl. blur) az egész képen vagy annak egy részén alkalmazni szeretné. Ekkor az átlátszóság mértékével tudja szabályozni a hatás erősségét vagy a gyorsmaszk használatával kijelölheti azt a területet, ahol a hatást szelektíven érvényesíteni szeretné. A kijelölést minél kisebb részleten érdemes elvégezni, hogy az eredmény megfelelő minőségű legyen.

Egymás között megbeszélve, különböző eszközöket és szoftvereket használunk utófeldolgozásra, amihez még a különböző mentési eljárások is hozzátartoznak. Ezeket a munkafolyamatokat mindenkinek érdemes személyre szabni és állandósítani, hogy a jövőbeni képek keresése, esetleges utófeldolgozása könnyebb és gyorsabb legyen.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése