2024. október 7., hétfő

Megnyitó a könyvtárban

 

Október 4-én 17 órától nyitottuk meg a Víz-Tűz-Föld-Levegő című kiállításunkat a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Jakab Zsolt felvezetése után Nagy Tibor Wyrág gitárjátéka adta meg az alaphangot, majd Füleki László mondta el megnyitó beszédét.

Részlet a megnyitóból

"...ahol víz van, ott valahol vízpart, szárazföld is jelen van, ami felett eső után, hideg reggeleken köd képződhet, ami a levegőben jelenik meg. A köd fölött rövidesen felkel a nap, a legnagyobb tűz, aminek tisztelete már évezredekkel az időszámításunk előtt megjelent Napistenként Ázsiától Amerikáig a különböző vallásokban.
Úgy vélem, hogy ez a tisztelet az, amit mindenképpen megtarthatunk a régi idők gondolataiból, amikor a természetben járunk. Hiszen egyetlen földünk van, fényévekre nem ismerünk más olyan égitestet, ahol az élet magas szintű formája jelen lenne.
A ma emberének a feladata, hogy tartsuk meg figyelmünket a veszélyek felismerésére, tartsuk meg az összhangot az ember és a természet között, őrizzük meg az élet sokféleséget, mert ez jelenti az igazi gazdagságot.
Amennyiben ennek tudatosításához hozzá tudott járulni a Szempont Fotókör a képeivel, akkor úgy vélem megtette kötelességét és azok az alkotók is, akik a fotókat készítették:

Baranyi Norbert, Budai József, Füleki László, Kovách Árpád, Nagy János, Mádi József, Potje Péter, Tokaji Tímea."

A műsort újra Nagy Wyrág hangszerjátéka zárta, ezután a résztvevőket kis kóstolóra invitálták a szervezők.











 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése